Bu konuda Python ile Discord botunun nasıl yapılacağını anlatacağım. Python yüklü olarak varsayıyorum, eğer yüklü değilse bu bağlantıyı kullanarak yükleyebilirsiniz.
Adım 1: Gerekli Kütüphanelerin Kurulumu
Komut istemini/uçbirimi açıp pip install py-cord
komutunu girip yüklenmesini bekleyin.

py-cord, discord.py'nin kaynak kodu üzerinden geliştirilen bir modüldür. py-cord'un discord.py'den farkı discord.py'nin geliştirilmesinin durması ve py-cord'da Discord'un eğik çizgi komutlarının bulunmasıdır.
Adım 2: Botu Oluşturma
Bu adresi takip ederek Discord Developer Portal'a giriyoruz. Sağ üstten 'New Application' tuşuna tıklıyoruz.

Bot için isim yazıp 'Create' tuşuna tıklıyoruz. Açılan yeni sayfadaki sol menüden bot sekmesine giriyoruz. Sağdan 'Add Bot' diyoruz, ardından 'Yes, do it!' diyoruz. Token kısmına gelip 'Copy' yapıyoruz.
Adım 3: Kod Yazma
Herhangi bir kod editörünü açıp aşağıdaki kodu yazıyoruz, ardından main.py ismiyle kaydediyoruz.
import discord # Discord'u import ediyoruz.
from discord.ext import commands # Discord komut eklentisini import ediyoruz.
bot = commands.Bot(command_prefix='')
"""commands.Bot class'ından bot objemizi oluşturuyoruz."""
"""'command_prefix' parametresi botun prefixini belirler."""
"""Şimdilik tüm mesajları komut olarak algılaması için boş bıraktık."""
@bot.event # Altta tanımlanan fonksiyonun bot için bir event olacağını tanımlar.
async def on_ready(): # Eventlerde isimler değişmez. 'on_ready' bot çalışmaya hazır olduğunda çalıştırılır.
print(f'{bot.user} çalışmaya hazır!')
@bot.command() # Altta tanımlanan fonksiyonun bir bot komutu olacağını tanımlar.
async def hello(ctx): # Fonksiyonu istediğimiz isimle tanımlıyoruz.
"""Buradaki ctx parametresi komut olarak gelen mesaj hakkında bilgileri sağlar."""
"""Örneğin ctx.send komutu ile direk olarak karşı mesaj yazılabilir."""
await ctx.send('Hi!') # 'hello' yazıldığında karşılık olarak 'Hi!' mesajı gönderilmesini sağladık.
bot.run('TOKEN') # Buraya string olarak bot tokenimizi giriyoruz. Örneğin token 1234 ise bot.run('1234') olmalı
Adım 4: Botu Çalıştırma

main.py dosyasını kaydettiğimiz klasörde komut istemi/uçbirim açıyoruz, ardından python main.py
yazıyoruz. Bot şu andan itibaren çalışıyor. CTRL + C yaparak kapatabilirsiniz.
Adım 5: Botu Sunucumuza Ekleme
Önceden girdiğimiz Discord Developer Portal'a yine üstteki bağlantıyı kullanarak giriyoruz. Oluşturduğumuz bota tıklayıp Application ID altından copy'ye basıyoruz. https://discord.com/oauth2/authorize?client_id=APPID&scope=bot&permissions=8
linkinde APPID yazan yeri silip oraya kopyalıyoruz yani o kısım ....ize?client_id=1234&sco....
gibi olacak. Oluşan bu linke giriyoruz, ardından botumuzu seçip sunucumuza ekliyoruz. Artık yaptığımız komutu Discord'da deneyebiliriz.
Adım 6: Test Etme
Botun erişimi olan herhangi bir kanal gelip yaptığımız 'hello' komutunu yazıyoruz ve cevap olarak bize 'hi!' yazıyor.

Yapamadığınız bir kısım olursa sorabilirsiniz, başka bir konuda görüşmek üzere.