Artado'nun gelişimi hakkında haberleri devlog tarzında yayınlamaya karar verdim. Böylece sizde projenin gelişimini daha iyi görebilir ve geri bildirimleriniz ile projenin gelişiminde katkıda bulunabilirsiniz.
Arama Motorunun Çoğu Bitti
Arama kısmının çoğu bitti. Geri bildirim kısmını daha yapmadım. Ayrıca döviz ve hava durumu widget'ını geliştirmeyi düşünüyorum. Bunun dışında bir kaç şey dışında pek önemli bir eksik yok. Sekmelerin sayısını azalttım. Sosyal, Kitaplar ve Müzik sekmelerini şimdilik kaldırdım. Çünkü 31 Mayıs'ta Artado Search 2. yaşına girecek ve bende bu güncellemeyi o güne yetiştirmeyi planlıyorum. Bu yüzden beni zorlayacak yerlerin üzerinde fazla durmadım.
Şu an tüm sekmeler(arama kutusunun altındaki Web, Görsel vb. butonlar) çalışır halde. Eskiden Web sekmesi altında tüm sonuç kaynaklarını(Google, Bing, Yahoo, Github vs.) görülebiliyordu ama artık Web sekmesi altında sadece arama motorları(Google, Bing, Artado, Yahoo, Petal) gözükecek. Yani Web sekmesi altında Github sonuçlarını göremeyeceksiniz. Onun için Bilişim sekmesine gitmeniz gerekiyor. Sonuç kaynağı olarak Haberler sekmesinin altına Bing News ve Bilişim sekmesinin altına Artado Forum eklendi. Böylece sonuç kaynağı sayısı 11(Google, Bing, Artado, Yahoo, Petal, Youtube, İzlesene, Github, Bing News, Google Scholar, BASE) oldu.
Bunlar dışında widgetları(döviz kurları, hava durumu, hesap makinesi vs.) da yeniliyorum. Hesap makinesini tamamen yeniledim. Artık daha hoş gözüküyor ve kasmadan çalışıyor. Bunun dışında hava durumunu yenilemeyi denedim fakat nasıl yapacağıma karar veremedim. Döviz kurlarını gösteren widgetı da yenilemeyi düşünüyorum.
Yapmayı Planladıklarım
Bu kısımda fazla detay vermeyeceğim çünkü her an herhangi bir şeyi değiştirebilirim. O yüzden yüzeysel anlatacağım. İlk önce Hesap kısmındaki hataları düzelteceğim. Şu anda onaylama kısmındaki bir hatadan dolayı hesap açılamıyor veya giriş yapılamıyor. İlk önce bunu düzelteceğim ondan sonra Hesap olayını iyice düzelteceğim. Profil fotoğrafı ekleme, hesap detaylarını değiştirme gibi şeyler ekleyeceğim. Sonrada Ayarlar sayfasını yeniden yapacağım. Artado'daki özelleştirme seçeneklerini baya bir arttıracağım. Özelleştirmeyi gerçekten abartmayı düşünüyorum. Artado tamamen değiştirebileceğiniz bir arama motoru olacak.
Arama Motorundan Daha Fazlası
Daha önce de Artado Search dışında servisler yapmak istediğimi ve bir ekosistem kurmak istediğimi söylemiştim. Şu anda bunun üzerinde çalışıyorum. Artado Search güncellemesi ile iki tane başka projeyi daha kapalı betaya açmayı hedefliyorum. Yakında o servisler hakkında da bilgiler paylaşacağım.
Artado'nun son halinden görüntüler: